Fru Johnsen, Julie og Jacobsen

Fru Johnsen, Julie og Jacobsen – En hyllest til kvinner i musikkmiljøet er en konsert for den kulturelle Spaserstokken, av og med Elisabeth Østvang Gundersen (sanger), Ingrid Nøren Stenersen (sanger) og Astrid Willumsen (sanger og pianist).

Konserten er en hyllest til kvinner som har hatt betydning for det Norske musikkmiljøet opp igjennom tidene. Vi tar publikum med på en musikalsk reise helt fra 1930-tallet, og hvert tiår frem til idag.

Det har levd og lever så utrolig mange flotte kvinner som har gitt oss latter, gråt, sinne og glede gjennom fortryllende musikkøyeblikk. Vi har blant annet Wenche Myhre som beskrev det å bli 66 år som en lek, Kari Diesen som fikk oss til å dra på smilebåndet av sjarmøren Jacobsen, Inger Lise Rypdal som snedig forteller om alenemoren Fru Johnsen med sine alt for korte skjørter og Sissel Kyrkjebø som rørte hele Norge under OL i 94´med «Se ilden lyse». Det er også viktig å huske på dem som ikke selv formidlet musikken, men som var en stor motivasjon for andre musikere/tekstforfattere. Her har vi blant annet Julie Prøysen, Alf Prøysens mor, forbilde og støttespiller. Hun var inspirasjon til mange av Prøysens tekster, blant annet «Du skal få en dag i mårå».

Konserten byr på et vidt spekter, og med mange sanger de eldre kjenner til, synger med på og kanskje til og med kjenner seg igjen i. De får også oppleve noen av de kjente og kjære klassikerne i ny drakt.

Konserten var på turné i Ringerike våren 2018, og er våren 2019 på turné på Hamar, Stange og Gjøvik.

Ta gjerne kontakt hvis du vil ha konserten til deg.