Trost i Taklampa

trailer for forestillingen Trost i taklampa. Alle rettigheter Hamar Teater.

Ingrid er skuespiller og koreograf for musikalen Trost i Taklampa av Alf Prøysen. Musikalen ble satt opp på Hamar Teater høsten 2020 og igjen nå vinteren 2021. Den har gått for fulle hus og fått gode kritikker!

Hentet fra Hamar teater sin facebookside:
Når Hamar Teater for første gang setter opp en musikal falt valget naturlig nok på Alf Prøysens Trost i taklampa. Historien kom først ut som roman i 1950, og har siden blitt til både skuespill, film og musikal. Manuset fra 1963 er skrevet av Alf Prøysen og Asbjørn Toms, og tilpasset til ensemblet av regissør Inga-Live Kippersund. Musikken er skrevet av Finn Ludt, og nyarrangert til forestillingen av vår huskomponist Eivind Strømstad.

Dagens samfunn ser annerledes ut enn den hierarkiske bondekulturen Prøysen skildrer, og kontrastene mellom byen og bygda er ikke like gjeldende. Likevel er fortellingen om statuskamp, klasse, stigmatisering og utenforskap aktuell, og Prøysens skråblikk på den romantiske forestillingen om «livet på landet» og den dobbeltmoralske intellektuelle eliten, sitter som et skudd. Gunvors lengsel etter å få forme sitt eget liv og vise hjembygda at hun også kan være noen, er sår, gjenkjennelig og fascinerende. Vi gikk løs på prosjektet med dyp respekt for originalstoffet, men samtidig et ønske om å lage VÅR trost, som treffer dagens publikum. Formspråket er lekent og fortettet, med et dynamisk og musikalsk ensemble på åtte, som bekler et stort og variert rollegalleri.

På scenen: Karoline Amb, Anne Bolette Stang Eng, Jon Arne Arnseth, Knut Kippersund Nesdal, Ingrid Nøren Stenersen, Andreas Dillerud Olsen, Johanne Kippersund Nesdal og Anders Kippersund.

Orkester: Eivind Strømstad, Ole Gjøstøl, Morten Strypet og Mats Lillehaug.

Regi, kostymer og visuelt konsept: Inga-Live Kippersund